Skip to content

Program Affiliate Klikjer

“Sebar Link & Jana Pendapatan!”

Daftar jadi ahli affiliate kami secara PERCUMA dan kemudian, sebarkan link affiliate anda. Jika ada orang klik pada link anda dan kemudiannya membuat pembelian.. maka anda akan dapat komisyen! Mudah jer!

Download “Affiliate Kit”

Masukkan nama & email anda dibawah untuk menerima kit panduan menjadi affiliate di Klikjer! 

We respect your privacy.

9 Sebab Anda Perlu Sertai Program Affiliate Klikjer

Keahlian PERCUMA

Tiada sebarang yuran dikenakan untuk daftar menjadi ahli affiliate, malahan, anda juga tidak diwajibkan untuk membeli sebarang produk apabila menjadi ahli affiliate..

Komisyen 50%

Setiap jualan yang terhasil dari link affiliate anda, anda akan menerima komisyen sebanyak 50% dari harga jualan produk tersebut. Ia adalah komisyen yang sangat tinggi!!

1-Tier / Level Affiliate

Anda juga boleh rekrut ahli baru dan mempunyai “orang bawah” (1 level sahaja). Setiap kali “orang bawah” anda membuat jualan, anda akan turut memperolehi komisyen sebanyak 5%.

Produk Berkualiti Tinggi!

Sebelum menerbitkan sesebuah ebook, pihak kami akan memastikan ebook tersebut melepasi piawaian “POWeR” kami yang ketat bagi memastikan ebook tersebut betul-betul berkualiti tinggi! Orang kata, “tak malulah” kalau nak promote ebook-ebook kami.. sebab anda tahu, ebook terbitan kami sangat berkualiti.

Bahan Pemasaran Disediakan

Setiap produk disertakan juga dengan bahan-bahan promosi yang menarik seperti banner, ayat iklan, artikel, dan sebagainya. Ia akan memudahkan anda untuk membuat promosi. Hanya perlu “copy & paste” sahaja!

Komisen Auto-Payout!

Ya! Komisyen anda akan dikreditkan terus ke akaun anda secara automatik pada setiap awal bulan. Dengan syarat, komisen yang terkumpul sekurang-kurangnya RM30. Jadi, pastikan maklumat perbankan anda adalah tepat sewaktu mengisi borang pendaftaran!..

Refund Rate Hampir “Zero!”

Buat masa ini, kadar “refund rate” kami hanyalah 0.04% (berdasarkan data jualan tahun 2021). Disebabkan itu, kejadian “komisyen anda ditarik balik” disebabkan pembeli meminta refund, hampir tidak berlaku .

Group Support Disediakan

Kami menyediakan group bantuan dan sokongan kepada para affiliate menerusi telegram dan juga facebook group! Anda boleh dapatkan tips serta bantuan jika ada sebarang masalah atau pertanyaan tentang program affiliate klikjer!

Latihan & Panduan Disediakan!

Kami juga ada menyediakan panduan dalam bentuk ebook dan juga video tutorial untuk membantu anda memahami dengan lebih lanjut tentang program affiliate kami disamping dapat memantapkan lagi “skill marketing” dan promosi anda!..

Apa Kata Mereka?

“Berdasarkan pengalaman, saya pernah menyertai beberapa ejen affiliate sejak tahun 2010… Banyak platform affiliate di Malaysia yang pernah wujud sebelum ini telah berkubur, tapi Klikjer.. masih bertahan hingga ke hari ini!”

Muhamad Anuar Marsib

Kakitangan Kerajaan

“Jadi affiliate klikjer memang best.. commission 50%.. payment pula on time.. ebook pun pelbagai and menarik.. bahan iklan pun mudah dapat daripada website affiliate.. memang banyak buat sales dgn affiliate klikjer ni”

JAZLAN ROZALI

Digital Marketer

“Alhamdulillah.. saya dah raih lebih RM12,000 komisen bersih melalui platform affiliate klikjer ni.. dan biasa juga dapat Top 10 ranking affiliate. Payment pun on time.. tak mengecewakan. Terima kasih banyak klikjer…”

ABDULLAH MOHAMAD

Full Time Affiliate

Soalan Lazim Affiliate

Berikut adalah soalan-soalan lazim yang sering diterima oleh pihak kami berkenaan program affiliate di klikjer.

Apa itu Affiliate?

Affiliate ialah seseorang individu yang memperolehi komisyen bagi setiap jualan yang berlaku hasil dari aktiviti mereka mempromosikan sesuatu produk kepada orang ramai. Bahasa mudahnya, affiliate adalah seperti agen jualan.

Siapakah yang boleh daftar jadi Affiliate?

Buat masa ini, keahlian affiliate kami hanya dibuka kepada warganegara Malaysia sahaja yang berumur 13 tahun ke atas.

Ada yurankah untuk daftar sebagai Affiliate?

Pendaftaran sebagai ahli affiliate adalah percuma. Tiada sebarang bayaran dikenakan.

Apa saya kena buat sebagai Affiliate?

Sebagai affiliate, anda perlulah mempromosikan produk kami. Anda akan memperolehi komisyen bagi setiap jualan yang berlaku hasil dari usaha promosi anda.

Bagaimana klikjer “detect” jualan affialite?

Pihak kami mempunyai sistem tracking yang canggih. Dimana, sistem kami merekodkan no ip pelawat di samping menanam cookies yang mengandungi id anda pada komputer pembeli apabila mereka klik pada link afiliate anda. Cookies ini tidak akan luput buat selama-lamanya (kecuali dipadamkan oleh pemilik komputer). Apabila pembeli membuat belian (mungkin seminggu, sebulan atau setahun selepas itu), sistem kami akan mengesan semula id affiliate anda yang terdapat pada cookies tersebut dan seterusnya, mengkreditkan jualan itu sebagai jualan anda.

Berapakah “income” yang boleh saya dapat?

Ianya tiada had, semakin banyak jualan yang berjaya anda hasilkan, maka semakin banyaklah komisyen serta pendapatan yang akan anda perolehi. Untuk rekod, ada affiliate klikjer yang berjaya perolehi komisyen 5 angka dalam tempoh sebulan.

Bilakah saya akan menerima komisyen saya?

Komisyen yang terkumpul selama sebulan, akan dibayar dalam masa 5 hari selepas tamat tempoh bulan tesebut. Sebagai contoh, komisyen yang terkumpul dari 1 Jan 2020 – 31 Jan 2020, akan mula dibayar kepada anda pada diantara 1-5 Feb 2020.

Bagaimanakah pihak klikjer bayar komisyen?

Pihak kami akan mengkreditkan komisyen yang terkumpul terus ke dalam akaun bank anda. Jadi, pastikan anda meletakkan maklumat berkaitan akaun bank anda dengan tepat di dalam bahagian profile akaun affiliate anda.

Perlukah saya request “payout payment”?

Tidak perlu, bayaran komisyen akan dibayar secara automatik kepada anda setiap bulan (selewat-lewatnya pada setiap 5hb), dengan syarat komisyen tekumpul yang ada di dalam akaun anda sekurang-kurangnya berjumlah RM30.

Bolehkah saya beli guna link affiliate sendiri?

Ya! Di klikjer, kami membenarkan affiliate untuk membeli menggunakan link affiliate mereka sendiri. Anda tetap akan mendapat komisyen dari pembelian anda sendiri.

Klikjer Publishing (002746251-P)
No 23, Jalan 3/64,  Bandar Baru Bangi,  43650, Selangor. Malaysia.
+6 011 33050950