Panduan MUET

PERHATIAN! Kepada Calon Peperiksaan MUET!

 

KETAHUI TEKNIK LULUS CEMERLANG PEPERIKSAAN MUET DISINI!

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera…

 

Kepada calon-calon yang akan menduduki peperiksaan MUET. Adakah anda kini sedang berada di dalam keadaan rungsing memikirkan tentang peperiksaan MUET yang akan anda hadapi tidak lama lagi?

 

Maklumlah, peperiksaan MUET ini mungkin salah satu perkara yang terpenting di dalam hidup anda. Ianya akan menentukan sama ada anda akan berjaya atau tidak untuk menyambung pelajaran ke IPT?, ATAU ia juga akan menjadi penentu sama ada anda layak atau tidak untuk dinaikkan pangkat di tempat kerja anda?

 

Pada tahun 2020, seramai 183,631 calon telah menduduki peperiksaan MUET, tetapi malangnya, hanya 0.01% sahaja yang berjaya memperolehi keputusan yang cemerlang (Band 6). Sebahagian besar, hanya mendapat Band 3, dan bakinya, memperolehi keputusan yang kurang memuaskan.

 

Keputusan yang kurang memuaskan ini akan menyukarkan anda untuk memperolehi jurusan yang anda idamkan di Universiti. Keputusan untuk kenaikan pangkat di tempat kerja mungkin perlu dipertimbangkan semula oleh pihak atasan apabila melihat keputusan peperiksaan MUET anda yang kurang memuaskan. Mahu atau tidak, anda terpaksa mengambil sekali lagi peperiksaan MUET dan ianya akan mengambil masa anda selama 6 bulan lagi.

 

 

MEMPERKENALKAN EBOOK ‘PANDUAN MUET’

panduan muet

 

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

 

Di dalam ebook ini, ada banyak panduan dan info yang dapat membantu anda.Panduan MUET ini ditulis atas kesedaran membantu golongan yang ingin maju ke hadapan untuk bersaing di era globalisasi ini. Ebook ini memberi garis panduan tentang bagaimana peperiksaan MUET dijalankan dan juga teknik-teknik menjawab soalan-soalan komponen Listening, Speaking, Reading dan Writing.

 

Antaranya

 • Gambaran bagaimana peperiksaan Speaking dijalankan
 • Kelemahan calon semasa peperiksaan Speaking
 • Contoh soalan serta teknik dan panduan menjawab komponen Listening, Speaking, Reading dan Writing
 • Panduan mahir dalam kemahiran mendengar
 • Format terkini peperiksaan MUET dan pelbagai lagi info yang anda perlukan berkaitan MUET

 

 

APAKAH ISI KANDUNGAN EBOOK INI?

 

Berikut adalah isi kandungan ebook ini!

 


 

Bab 1 : Pengenalan

 

Bab 2 : Apa itu MUET?

 

Bab 3 : Speaking Paper (800/2)

 

 • Perkara Yang Perlu Dilakukan Semasa Speaking Exam
 • Contoh Soalan Peperiksaan Speaking
 • Gambaran Bagaimana Task A Dijalankan
 • Gambaran Bagaimana Task B Dijalankan
 • Kelemahan Calon Semasa Peperiksaan Speaking

 

Bab 4 : Reading Paper (800/3)

 

 • Panduan Menjawab Soalan Reading
 • Cara Mencari Makna Perkataan Tanpa Guna Kamus
 • Contoh Soalan Reading

 

Bab 5 : Writing Paper (800/4)

 

 • Cara Menjawab Soalan Writing
 • Senarai Perkataan Untuk Membuat Analisa
 • Contoh Soalan & Jawapan Paper Writing

 

Bab 6 : Listening Paper (800/1)

 

 • Panduan Menjawab Ujian Listening
 • Tips Memperbaiki Kemahiran Mendengar
 • Tips Menjadi Pendengar Yang Baik
 • Contoh Soalan Listening

 

Bab 7 : Panduan Menghadapi Peperiksaan

 

 • Sebelum Peperiksaan
 • Semasa Peperiksaan
 • Selepas Peperiksaan

 

Bab 8 : Penutup

 

 

BERAPAKAH HARGA EBOOK INI?

 

Dengan membaca ebook ini, segala tanda tanya dan persoalan berkaitan MUET yang bermain di minda anda pasti akan terjawab. Anda tidak perlu berbelanja besar untuk ebook ini. Harganya hanya RM30 sahaja!

 

Ya! RM30 sahaja. Sepatutnya harga ebook ini lebih mahal selaras dengan  pengalaman saya yang sudah berbelas tahun menjadi tenaga pengajar, pemeriksa kertas Bahasa Inggeris dan berkelulusan Sarjana TESL. Tetapi istimewa untuk anda, anda boleh memperolehi tips kejayaan peperiksaan MUET ini dengan hanya RM30 sahaja.

 

 

ADA BONUS HEBAT!

 

Jika anda mendapatkan ebook ‘Panduan MUET’ ini sekarang, anda akan menerima DUA lagi buah ebook yang sangat menarik secara PERCUMA!

EBOOK BONUS # 1
TIPS MENGUASAI BAHASA INGGERIS
Ebook ini menyenaraikan dan membincangkan bagaimana anda boleh menguasai Bahasa Inggeris dengan memahirkan komponen Listening, Speaking, Reading dan Writing anda.Ebook ini juga mengajar anda proses menulis esei dari peringkat memahami tajuk esei hingga peringkat akhir iaitu menyemak kesalahan.
EBOOK BONUS#2
PANDUAN PENGUCAPAN UMUM YANG BERKESAN
Ebook ini memberikan tips menyampaikan pengucapan umum yang berkesan.Faedah-faedah yang diterima dari pengucapan umumPerkara-perkara yang perlu dielakkan semasa berucap dan beberapa lagi info menarik tentang pengucapan umum.

 

 

DAPATKAN SEKARANG!

 

Jadi! Usah berlengah lagi! dapatkanlah ebook panduan ini untuk memberikan keyakinan kepada anda di dalam menghadapi peperiksaan MUET yang akan datang dan sekaligus, membolehkan anda memperolehi keputusan yang cemerlang di dalam peperiksaan tersebut! Klik butang dibawah untuk mendapatkan ebook ini!

 

panduan muet
 

Ya! Saya ingin mendapatkan ebook Panduan MUET ini sekarang dengan harga RM30 sahaja!

 

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

 

Jaminan Kepuasan 100% Atau
Wang Anda Akan Dikembalikan!

 

Dengan setiap pembelian ebook “Panduan Muet” ini, anda akan disertakan sekali dengan jaminan kepuasan 100% atau wang anda dikembalikan.

 

Jika setelah anda dapatkan ebook ini dan mendapati segala isi kandungannya langsung tidak mendatangkan faedah dan manfaat kepada anda, saya akan pulangkan wang RM30 anda.

 

Ya, saya akan pulangkan wang anda TANPA BANYAK SOAL!

 

Setelah anda habis baca ebook ini, jika anda tidak berpuas hati, email kan sahaja kepada saya di [email protected] sebab rasa ketidakpuas-hatian anda itu. Saya akan pulangkan wang anda.

 

Sebenarnya kan…

 

Jika anda lihat betul-betul tawaran ini, anda memang langsung takkan rugi apa-apa untuk dapatkan ebook ini. Segala risiko pembelian anda, saya sendiri yang akan tanggung.

 

Oleh itu, anda tunggu apa lagi, cepat lakukan tempahan sekarang juga sebelum peluang pemberian Bonus Percuma di tarik balik pada bila-bila masa!

Klik butang tempah di bawah untuk lakukan tempahan ebook Panduan Muet ini pada harga  RM30 sahaja SEKARANG …

 

 

 


 

 

Panduan MUET – Panduan Lulus Peperiksaan MUET Dengan Cemerlang!

Turut Mengandungi Bonus :

 1. Tips Menguasai Bahasa Inggeris
 2. Panduan Pengucapan Umum Yang Berkesan

Harga : RM30
Format : Ebook (pdf)

Reviews

You must log in and be a buyer of this download to submit a review.